DETTE VISSTE DU IKKE OM TVILLINGER!

Jeg har alltid vært en bursdagsjente, men kjenner at jo eldre jeg blir desto mindre viktig blir det å feire. Er vel en blanding av å ikke ville bli eldre og at barna sine feiringer er viktigst, men heldigvis har jeg en fantastisk tvillingsøster å feire dagen med. For i dag har vi bursdag!

Ellers må jeg si tusen takk for alle tips om Barcelona som ramlet inn i går. Det settes stor pris på! Om du har flere tips blir jeg glad om du kommentere her fra gårsdagens innleggDet samme gjelder hotell som er nærme stranda og byen, for vi skal straks bestille!

Men i dag har vi bursdag, og selv om jeg ikke vil bli noe eldre (føler meg på topp i livet akkurat der jeg er nå…hehe) så skal det selvsagt sies at det er litt stas allikevel. Fikk samlet hele familien hos oss i går på både kringle og is, og det var veldig gøy å se hvor mange av dere som ville prøve å bake den samme kringla. Jeg skal få laget en ny og oppdatert video med en enda mer tydlige oppskrift til dere om ikke så altfor lenge. I mellomtiden funker denne oppskriften supert selv om kaka på bildet ser helt grusom ut…haha.

Se på den fine gjengen vi har♥

Visste du at Cathrine og mine barn er genetisk halvsøsken siden vi er enegget tvillinger? Ganske rart å tenke på at vi har samme DNA, men man ser tydelig likheten på alle barna. Eller hva synes du? I tillegg er Cathrine og jeg noe som heter mono-mono tvillinger. Hva det er ser du her:

MONO-MONO TVILLINGER

Monoamniotiske tvillinger er identiske tvillinger som deler samme fosterpose i mammas livmor. Monoamniotiske tvillinger er alltid identiske, alltid monokorioniske og kalles vanligvis Monoamniotic-Monochorionic («MoMo» eller «Mono Mono») tvillinger. De deler morkake, men har to separate navlestrenger. Ganske så kult ikke sant? Det er et risiko svangerskap da det er en mulighet for at den ene navlestrengen tvinner seg rundt halsen til den andre, og det var akkurat det som skjedde med meg. Men heldigvis gikk det bra og vi ble kun født tre uker for tidig.

Mono Mono tvillinger er som jeg skrev alltid identiske og utrolig sjeldne (ca. 1 av 10.000 fødsler). De skjer bare i ca 1% av monozygotiske (identiske tvillinger) graviditeter. Så vi pleier å si at vi er naturens mest vellykka uhell!

Selv om vi ikke har samme fingeravtrykk har vi faktisk samme DNA. Derfor er våre barn genetisk halvsøsken!

Så da har dere lært litt om mono mono tvillinger!

Ha en fin dag alle sammen

Camilla

9 kommentarer

 1. Hei hei, gratulerer med dagen Ja, ser likheten i barna deres også! Kan jeg spørre hvor søstra di har kjøpt t-skjorte og skjørt? Var helt nydelig

  1. treningsfrue

   Hei Sofie og takk for hyggelig kommentar! Jeg må nesten sjekke med søs – så da får jeg si ifra når jeg har hørt! :) Og takk for hyggelig hilsen!

   1. treningsfrue

    Hei igjen! Den er fra merket DRYS :)

 2. Gratulerer så mye med dagen til dere begge to, litt på etterskudd. For en herlig fin gjeng :-) Håper dagen var fantastisk :-)

  1. treningsfrue

   Tusen takk Anita!! Kjempe stas med en liten feiring!

 3. Jessica Bolle

  Hvor er den flotte kjolen din fra? Helt nydelig

  1. treningsfrue

   Hei Jessica! Den er fra Halebob, men veldig gammel. Kjøpt på et lagersalg for lenge siden!

 4. Gratulerer med dagen begge to! Vakker gjeng :)

  1. treningsfrue

   Tusen takk Bente:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *