OPPSKRIFT PÅ KRINGLE | verdens beste

Ettersom mange av dere har spurt etter oppskriften på verdens beste kringle dedikerer jeg like greit et helt innlegg til den. Håper du kan ta vare på oppskriften og bruke den når anledningen byr seg, for dette er noe av det beste jeg vet.

Farmor pleide alltid å bake kringle til bursdager, 17 mai og andre spesielle anledninger så jeg har valgt å ta denne tradisjonen videre♥ Gjærbakst er så utrolig godt!

Oppskrift på kringle

1/3 pk gjær, rød
130 g sukker
130 g smør
2-3 ts kardemomme
2 egg
ca. 3,5 dl melk
ca. 700-750 g hvetemel

Fyll:

vaniljekrem
kanel
perlesukker

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin utenom smøret. Det tilsettes senere. Deretter tilsetter du melken som du har varmet opp til romtemperatur. Bland dette sammen i en kjøkkenmaskin og la den gå på lav hastighet i ca 8-10 min. Tilsett romtemperert smør og la dette blandes i kjøkkenmaskinen i nye 8-10 minutter. (lav hastighet) Da vil du få en silkemyk deig som er fin å jobbe med! Oppleves den for klissete tilsett litt mel.

Deigen heves i ca 60-80 minutter på et trekkfritt sted. Kjevle ut deigen til en stor rektangel og pensle med vaniljekrem. Deretter strør du over kanel og perlesukker før du ruller den sammen til en pølse. Form den som et hjerte, se bildet og klipp med saks hele kringla i biter. Legg så en og en bit over på en og en side (motsatt side annenhver gang), og se evt video av fremgangsmåten her.

La den heve i nye 45-60 minutter. Sett ovnen på over/undervarme 225 grader og pensle kringla med ett egg. Sett den litt under midten og la den steke i ca 9-12 minutter, alt avhengig av ovn. Ta den ut før den er for mørk; da får du den saftig og god!

Camilla

2 kommentarer

  1. katharina

    Er i skikkelig bakehumør, men etter noe som kanskje er litt sunnere! Har du noen gode forslag? :D Må være enkelt og greit uten masse helsekostprodukter haha

    1. treningsfrue

      Hva med bytte ut melet med noe grovt? Tilsett litt cottage cheese i baksten?:) Du kan evt søke på bloggen på vafler og pannekaker også. Jeg baker ikke så mye sunne boller osv….hehe:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *