Status magen | svar på prøven

God morgen fra Geiranger! Flere av dere har lurt på hvordan det går med magen min på ferie, og jeg setter så stor pris på at dere bryr dere. Tusen takk💞

Det har gått litt opp og ned, men jeg har heldigvis flest bra dager, noe jeg er veldig glad for. Har som nevnt tidigere kuttet både egg, gluten, laktose, men også løk, hvitløk, avokado og tomater. Magen er bedre, kvalmen er borte men jeg kan fortsatt plutselig bli oppblåst uten å vite hvorfor. Spesielt etter middag eller på kvelden.

Jeg har lovet dere å dele denne «mage-greia» med dere, og tydeligvis er det mange som sliter med magen slik som jeg gjør. Men, selv om du har hatt symptomer som meg, ikke kutt ut deler av kostholdet før du har snakket med en fagperson. Det kan være smart💞🙋🏼‍♀️

I går fikk jeg svar på avføringsprøven jeg tok før jeg dro på ferie og den viste noe høye tall på noe som heter calprotectin. Jeg venter fortsatt svar på om det er blod i avføringen + svar fra vevsprøver jeg tok hos Aleris. Slike ting tar visst lengre tid i ferien.

Men forhøyet calprotectin tyder på inflammasjon i tarmen så selv om jeg prøver å være positiv kan man ikke utelukke ulike tarmsykdommer. Forsøker å holde humøret oppe og tenke positivt, men det er faktisk skikkelig dritt alt dette. Både når det gjelder all den deilige maten som jeg nå ikke kan spise, men også magen, oppblåstheten og usikkerheten. Men jeg en sikker på at det går seg til dette også💞

Veien videre nå er ny time hos legen etter ferien så mulig koloskopi og/eller CT av buken. Men vi får se hva legen sier etter en del svar fra Aleris samt den andre prøven jeg venter på!

Ukas INTERVALLER kommer i kveld eller i morgen!

Klem Camilla

15 kommentarer

 1. Lykke til videre, Camilla Krysser fingrene Ha en fortsatt super ferie☀️☀️

 2. Forhøyet Calprotein har jeg flere ganger i året å det trenger ikke betyr innflammsjon i det hele tatt. Bare en irritabel tarm, og den prøven kan bli forhøyet av det. ikke farlig og magen blir bedre om man kjører en periode med lav foodmap å kartlegger hva som blåser opp magen og hva man kan spise

 3. Krysser alt som krysses kan for deg! Og ja, det er lov å si at alt detta er no dritt! Håper magen din blir bedre når du kutter endel matvarer…og at ferien blir fin ☀️ God bedrings klem til deg fine Camilla ❤️

 4. Sliter med AKKURAT det samme…. magen lever litt «sitt eget liv» blir oppblåst av ting som andre ganger går helt greit… har chrons… :-(

  1. Therese

   Samme her så bale å ikke vite hva jeg ikke tåler crohns her også

 5. Margrete

  Hei, jeg har nettopp fått laktoseintoleranse. Dette er nytt for meg og jeg skulle gjerne fått noen nye tips til sunne og gode snacks! Kanskje du har noen du syns er gode og vil dele?

 6. Sleit me mykje det samma. Tok gastroskopi og alt såg fint ut. Vevprøvane viste tegn til cøliaki, og dette fekk eg bekrefta via genprøve. Etter overgang til glutenfritt kosthold så har alt våre fint :-)

 7. Ragnhild

  Les deg opp på carnivore dietten. Mange som har god erfaring med den! Lykke til <3

 8. Ann Kristin Tøgard

  Masse god bedring nyt ferien deres og kos deg så mye du kan gøy å følge med på reisen deres

  1. treningsfrue

   Tusen takk Ann Kristin! :) God sommer til deg også!

 9. Jeg hadde tilbakevendende magesmerter i 6 år. Under anfallene hadde jeg opplåst mage og VONDT!! i mellomgulvet. Legene konsentrerte seg om spiserøret og galleblæren. Bortsett fra svak lukkemuskel var «alt fint».
  Under de to siste anfallene hadde jeg smerter også nederst i magen, Da jeg trodde det siste anfallet var på retur, ringte jeg legen og sa at jeg ville ha utredning også av nedre del av magen. Dette fordi jeg nå hadde smerter nede i magen i tillegg til oppe. Jeg var helt rolig, fordi smertene hadde begynt å avta og feberen var på vei ned. Jeg fikk ofte feber under anfall, men tidligere hadde legen sagt at det var en tilfeldighet. Nå som smertene også var nede i magen, slo legen alarmklokken på. Jeg kjørte selv tilsammen 2 timer til legen og sykehuset med sprukken blindtarm.

  Patologi viste at blindtarmen hadde vært betent tidligere.
  Sannsynligvis har blindtarmen vært problemet hele tiden, selv om smertene i 6 år var i øvre del av magen.
  Det er nå 8 mnd siden operasjonen, og jeg har ikke hatt anfall etterpå. Jeg blir av og til oppblåst og får lette smerter i mellomgulvet. Men de grusomme «knivstikkene» i mellomgulvet som kunne vare fra 4-12 timer er helt borte! Smertene var uutholdelige. Jeg kunne ligge timesvis på gulvet og vri meg i smerter. Jeg kastet opp og tok tiden mellom smertetakene på samme måte som mellom rier.
  Dette er heldigvis over, og problemet satt i blindtarmen.

  Jeg skriver dette for å vise at problemet kan sitte andre steder enn det symptomene tyder på.

  Håper du får hjelp mot dine smerter. God bedring

  1. treningsfrue

   Huff, det hørtes ikke godt ut. Jeg har heldigvis ikke smerter slik du beskriver men jeg er under utredning nå så gleder meg til svar :) Bra du er bedre, og takk for at du tok deg tid! Hilsen Camilla

 10. Et lite tips, kan være lurt å kutte melk helt, og ikke bare gå over til laktosefritt. Hvis det er melkeproteiner man reagerer på nytter det ikke med laktosefritt. Og så lenge du ikke har full effekt av spise laktosefritt kan det være verdt å kutte melk helt en periode på 2-4 uker.

  1. treningsfrue

   Tusen takk for tips :)

 11. Så bildet av magen din da du la det ut, og det første jeg tenkte var endometriosemage. Google «endobelly» og se på bildene. Veldig mange med endometriose på tarmen blir først diagnostisert med en eller annen tarmsykdom, for så å finne ut mange år senere at de har endometriose. Podcasten Femihelse har noen episoder om endo hvor de også kommer inn på problemer med tarmen på grunn av tarmendometriose. Endometrioseforeningen sine sider har også god informasjon om det. God bedring og masse lykke til:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *