Jeg nevnte så vidt tidligere i uken at jeg rett og slett var blitt litt lei av å bake når det kommer til det å finne oppkuttet på kjøkkenet etter at jeg fikk cøliaki tidligere i sommer. Jeg tror ikke jeg har bakt gjærbakst siden mai, til Jørgen og guttas store frustrasjon. men det har jeg tenkt å gjøre noe med ettersom jeg jo egentlig elsker å stå på kjøkkenet.

På torsdag kveld hadde vi lapskaus til middag, og jeg fikk sykt lyst på noe brødbakst ved siden av. Endret litt på en tidligere oppskrift av bloggens mest populære oppskrift, nemlig proteinrundstykkene. Så sjekk derfor ut PROTEINBRØD I LANGPANNE! Dette var så godt at til og med barna mine kastet seg over det fremfor å spise flatbrød til middagen. Anbefales på det varmeste♥ Bare husk å fryse eller legge det kaldt ettersom det er meieriprodukter i brødet.



OPPSKRIFT PÅ EN LANGPANNE
ca. 9 biter
- 200g havregryn, lettkokte (evt glutenfrie)
- 3 egg
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 275g cottage cheese, liten boks
- neve linfrø
- neve solsikkejkerner
- neve sesamfrø
Slik gjør du:
Bland alt sammen i en bolle og bruk stavmikseren på røra, men ikke overdriv. Røren skal være fast og fin så om du bruker for mye stavmikser blir den tynnflytende og flat i konsistensen. Skulle du allikevel få en litt for tynn røre kan du alltids blande inn litt ekstra havregryn på slutten for å få den fast og fin.
Form deigen som en pizzadeig på bakepapiret og bruk gjerne en slikkepott med litt vann. Bruk en pizzaskjærer til å skjære bitene før du setter den i ovnen. Varmluft, 220 grader, i midten og i ca 12-15 min, avhengig av ovn.
Ser det ikke godt ut?? Dette er ypperlig å bruke til supper, matpakker, kveldsmat eller rask mat på farten! Gutta elsket brødet så neste gang må jeg lage tre porsjoner!



Camilla♥
Superkjapt å lage, men jeg syntes det var enklere å klappe/trykke den på bakepapir.
Og veldig god da. Tusen takk for tips, og oppskrift.
Tonje
Herlig å høre! Jeg brukte også bakepapir 🙂
Disse ser gode ut. Vet du næringsinnhold? ?
Hei Sandra – disse er ca 130-140 kal pr stykke tror jeg. Regnet litt raskt på det! 🙂
Disse så gode ut. Vet du innhold av karbohydrater?
Herlig å høre 🙂 Jeg har faktisk ikke telt antall karbohydrater! Likte du brødet?
Veldig godt:)
Jeg doblet oppskriften. Jeg tilførte ca 2 dl kvernet mandler og valnøtter, pluss 2ts honning og 2 ts fiberhusk. Det blei veldig godt:)
Herlig 🙂
Hei! Er disse greie å fryse ned??
Yes de er supre å fryse:)
For en fantastisk enkel og god oppskrift! Tusen takk! Google proteinbrød og havna her, snakker om flaks! Funka til og med å lage med ingredienser her i USA:):)
Haha, nå ble jeg GLAD!!! 🙂
Superenkle å lage på en liten kveldsstund. Disse er kjempegode! Nå trenger ikke jeg å bruke glutenfrie havregryn, så jeg bruker vanlige.
Herlig!! 🙂 Moro at dere også tester ut!
Ha en nydelig uke!
Hei, er det mulig å bytte ut cottage cheese med noe annet da jeg ikke måler meieri produkter 😅😩?
Hei, jeg er litt usikker faktisk…. 🙂 Beklager det!
Superenkelt brød som smakte godt 😊
Vet du ca mengde karbohydrat pr 100 gram? Har en sønn med både cøliaki og diabetes type 1, så greit å vite sånn ca
Så herlig du likte brødet! Jeg har ikke regnet ut karbohydrater pr 100g men om du legger denne inn i appen Lifesum vil den gjøre alt for deg der 🙂 Ha en nydelig uke!
Hva er holdbarheten til brødet i kjøleskapet?
Jeg ville sagt 2-3 dager 🙂
Fantastiske gode, måtte lage flere😊👏
Så herlig å høre! 🙂