Jeg hadde store planer om å både trene, jobbe og gjøre masse i går, men jeg har vært så sykt kvalm gjennom hele dagen. Som dere vet fikk jeg diagnosen cøliaki i fjor sommer, (les mer om det HER) og etter å ha begynt å lære meg hva som inneholder gluten har jeg fortsatt mye å lære.

På søndag lagde jeg hjemmelagde kjøttkaker (glutenfrie som bare det), men det hjelper jo ikke når kjøttkakesausen (posesaus fra butikken?) inneholder hvetemel. Er det mulig??? Skjønner ikke helt hva jeg tenkte på, men kvalmen kom snikende bare 30 minutter senere. Først forstod jeg ikke hva det var, og det var et øyeblikk hvor jeg trodde jeg brygget på noe omgangssyke, men etter å ha sjekket posen for innhold forstod jeg det ganske raskt. Helvete. Nå venter 2-3 dager med kvalme og lite matlyst. Kanskje et par runder på doskåla også??

Når jeg blir så dårlig er det egentlig ikke noe annet som hjelper enn å krype under pleddet og se en film. Heldigvis kaster jeg ikke opp, men både magen og humøret får testa seg litt.
Etter at jeg la ut på Instagram Story i går forstod jeg at mange sliter med akkurat det samme. De symptomene dere la frem var:
- Kvalm, oppblåst, sliten og dårlig i magen.
- merkes med en gang, etterfulgt av oppkast, diarè.
- Merker det etter 3-4 timer, og spyr hver gang.
- Får ingen symptomer, men går rundt med konstant vondt i magen.
- Kjempe dårlig etter 2,5 time og får «hangover» i en uke etterpå.
- Kaster opp etter en time.
- Magen står som en tromme.
- Smågodt inneholder gluten, så da blir jeg oppblåst og uvel.
- Spyr og har vondt i magen 24 timer etter inntak av gluten.
- Datteren min spyr og får vondt i magen i en uke.
- Feber, hvite sår i munnen og blod i avføringen.
- Migrene og oppkast
Som dere ser er det mange ulike symptomer, men det som går igjen er reaksjonen etterpå (ganske så kort tid etter inntak) etterfulgt av oppkast. Selv kaster jeg ikke opp, men det ble beskrevet så godt her. En real «hangover» eller «gravidkvalme» som jeg føler det.
Når det er sagt har jeg fått et nytt liv etter at jeg slutten med gluten. Jeg har mer energi, spiser renere mat og magen har det så mye bedre. Det ikke at jeg har noe i mot gluten. Hadde jeg tålt det hadde jeg spiser det, men ettersom kroppen reagerer så voldsomt, og jeg blir syk av det var det jo ikke noe alternativ for meg♥
Jeg vet mange av dere sliter med magen, og flere av dere har sendt meg mail og meldinger på akkurat dette. Det eneste gode tipset jeg har er å ta dette med legen deres. Det gjorde jeg. Reisen var litt humpete med både gastroskopi, koloskopi, dyre legeregninger og mye venting, men til slutt fikk jeg svaret. Et svar jeg så absolutt kan leve med. For det er det ikke alle som får.
Nå skal jeg forsøke å få i meg litt frokost. Har en garasjeduell klokken 11.00 som jeg må forberede meg på. Den kommer på YouTube så bare å glede seg. Får bare håpe kvalmen gir seg litt??
Ha en nydelig dag i sola!
Camilla
Det finnes brun saus som er glutenfri fra toro, og den er kjempegod! Ha i litt kraft eller litt fløte, så blir den enda bedre ? Lykke til!
en fikk jeg tilsendt på Instagram så tror jeg må kjøpe flere av den,,,hehe:) Tusen takk!
Hvis du har gluten allergi hvorfor passer du ikke mere på hva du får i deg?
Jeg har hatt det kun i kort tid så innimellom glemmer jeg meg. Men jeg lærer hele tiden:)
Historisk er korn en relativ ny oppfinnelse. Menneskene begynte å dyrke korn for ca 10 000 år siden. Det førte til at man kunne brødfø mange og bygge byer. Imidlertid førte innføring av korn til et dårligere kosthold for de fleste. Før kornet levde menneskene som jegere og sankere med et mye mer variert kosthold. I Norge spiser vi mye kornprodukter. Det er relativt billig mat, men inneholder ikke så mye næringsstoffer. At mennesker reagerer på korn og gluten er ikke så overraskende da mange mener at menneskets biologi ikke har forandret seg nevneverdig siden korn ble innført.
Jeg sluttet selv å spise korn, poteter, ris og prosessert mat for en tid tilbake. Spiser nå for det meste rent kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt.
Resultatet ble at jeg gikk ned 12 kilo i vekt på 3 måneder.
Jeg ble mindre oppblåst i kroppen, var lengre mett, mindre søtningsbehov og mere energi.
Har utviklet et kostkonsept basert på dette der man blant annet kan lage en sunn og næringsrik middag på bare 5 minutter.
Har vært i møte med de store dagligvarekjedene for å få dette kommersialisert, men dessverre ikke nådd helt frem enda.
Å endre kostholdet vekk fra prosessert mat har vært en fantastisk opplevelse.
Kan jeg spørre om hvorfor di promoterer et kosttilskudd som kollagen når alt sier i mot at det det funker? I know i know de selskapene viser til studier som beviser at det funker, men har sjekket de og det er litt merkverdig at de studinene som er gjort har en sammenheng med selskapene som selger det, altså de betaler for at studien skal bli gjennomfør. Så jeg bare lurer om du har satt deg noe inn i det?
Har du i det hele tatt anatomi oh fysiologi i bakgrunn eller noe form for kunnskap om kroppens biologi? Eller er det snakk om penger og placebo og følelsen at det funker?
Etter å ha jobbet med sosiale medier i snart 7 år har det vært mange samarbeid jeg har takket nei til på grunn av troverdighet og hva jeg kan stå inne for. Ettersom jeg har vært fornøyd med Oslo Skin Lab (min erfaring), har jeg valgt å fortsette samarbeidet.
Kollagenet som blir brukt i The Solution (Verisol® ) har vært gjennom grundige studier for å kunne konkludere effekt. Jeg har hatt mange møter med Oslo Skin Lab for å sette meg inn i de ulike studiene.
Jeg vet også at studiene holder høy, vitenskapelig standard og de er gjennomgått av uavhengige fageksperter før publisering.
Hvorfor godtar du ikke kommentaren min om kollagen?
Hei, jeg skal få svart deg 🙂
Kjære Camilla. Lag saus fra bunnen av når du steker kjøttkaker. Kok ut panna med kokt, varmt vann og bruk det pluss ev. kraft du har til å lage saus. Jevn sausen med mel du tåler og spe ev. med grønnsakskraft. Jeg koker også kraft på margbein (kjøp hos slakter/reko-ring) og fryser. Vet det høres stressende ut, men det tar ikke mye tid. Det som tar litt tid er å brune beina før du legger dem i vann med div. grønnsaker. Det kan stå på lav varme i timesvis før du siler av og koker inn. Da har du verdens beste kraft til saus og supper. Vet noen drikker det som buljong også. Bra for huden. Mange oppskrifter på nett. Måtte alltid lage mat fra bunnen av da Renate var liten for hun og søsteren fikk eksem av nesten alt. Klem fra «supporter-mamma’n»
Tusen takk for gode tips – dette skal jeg jammen teste ut ved neste anledning 🙂 Har ikke vært så god på saus fra bunnen av etter jeg fikk cøliaki, men skal absolutt teste 🙂 God jul til deg og dine! Klem fra Camilla 🙂