Det er så deilig at inspirasjonen på kjøkkenet begynner å komme tilbake, for etter diagnosen cøliaki i fjor har det vært lite action på kjøkkenet. Jeg mistet totalt gleden av å lage mat, har vært matlei og egentlig ganske frustrert. Men tidligere i uken bakte jeg dette glutenfrie brødet som ble altfor godt til ikke å deles. Oppskrift kommer selvsagt her👇🏼



OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRITT BRØD
Du trenger:
- 3 egg
- 2 ts bikarbonat (natron)
- 3 dl gresk yoghurt
- 5 dl glutenfri havregryn
- 1 dl linfrø
- 1 dl solsikkekjerner
Slik gjør du:
Visp eggene godt sammen med en gaffel og tilsett resten av ingrediensene. For å få ekstra utbytte av linfrøene kan du knuse de også før du har dette i deigen. Bland godt med en slikkepott (gjerne spar litt av både linfrø og solsikkekjerner til å strø på toppen). Bruk slikkepotten til å fordele deigen utover i brødformen (bruk bakepapir) i og sett i ovnen på 180 grader. Nederste rille (over/undervarme) i ca 30-35 min.
TIPS: Dette brødet inneholder meieriprodukter så det må enten være i kjøleskap eller bli fryst. Ellers blir det fort dårlig.
Lykke til!
Camilla♥
Solsikkefrø ble grønne. :-(.
Jeg fant ut at det ikke er farlig, men det var lite fristende for øynene mine. 🙂
Haha kan se meg enig i det 🙂
Solsikkene ble grønne her og, ser ut som brødet er skikkelig muggent, haha. Guttungen la det pent fra seg og kikket rart på meg😅
Haha, ja de ble grønne her også..:) Fikk et tips om det – husker ikke helt hva det var men tror det var å knuse de først før man blandet de i 🙂 Men smaker godt allikevel selv med fargen da 🙂
Hvor stor form bruker du? Liker litt høyde på brødene?
Hei, mener det er denne: 295 x 150 x 65 mm
God helg!
Hei, kan en bruke naturell yoghurt, i stede for gresk ?
yes 🙂